Hanımeli bitkisinin o güzel kokusunu ve nektarının tatlı tadını herkes bilir. Hanımeli sıcağa dayanıklıdır ve her bahçede çılgınca çekicidir. Hanımeli bitkisi, herhangi bir manzaraya mükemmel bir ektir ve tatlı, sarı ila parlak kırmızı çiçekleriyle bol miktarda yaban hayatı çekecektir. Hanımeli, Caprifoliaceae familyasına mensup çalı veya sarmaşık türünden bir bitki. Bilimsel adı Lonicera Periclymenum’dur.
Hanımeli Asma Nasıl Yetiştirilir
Hanımeli tam güneşi tercih ederken, bir miktar gölgeyi tolere edeceklerdir. Hanımeli bitkisi aynı zamanda farklı toprak türlerine toleranslıdır, ancak asmanın organik maddeyle değiştirilmiş, iyi drene olan topraklarda yetişmesine yardımcı olur. Hanımeli, uygun alanlarda zemin örtüsü olarak yetiştirilebilir, ancak çoğu, bir çit boyunca veya bir kafes üzerinde bir tür destekle en iyisini yapar. Ayrıca kaplarda da yetiştirilebilirler.
çit veya Kafes Kullanımı – Hanımelleri sağlam bir çit, direk veya çardağa iyi uyum sağlar ve kısa sürede çok büyük bir kafesi bile memnuniyetle kaplar. Bitki olgunlaştıkça, asmanın alt kısmını gölgeleme eğilimi gösterir, bu da tabanın odunsu ve itici olmasına neden olur. Bu nedenle, sağlıklı tutmak için uyku mevsiminde asmanın üst yarısını inceltmelisiniz. Dilerseniz hanımeli asmanızın bir çardağı örtmesine izin verin. Bu, güneşli bir manzarada gölgeli bir yer sağlamanın harika bir yoludur.
Caprifoliaceae familyasına ait olan Hanımeli çiçeği, sarmaşık çeşidinden bir bitkidir.
Hanımeli Asmalarının Bakımı
Arada bir sulama dışında hanımeli asma bakımı zor değildir; ancak budama iyi bir uygulamadır . Hanımeli asma türleri, kontrol edilmezse zemin örtüsü olarak istilacı hale gelebilir ve evcilleştirmek için kırpılması gerekebilir. Dolayısıyla düzenli bir makaslama ve şekillendirme, bu güzelliği sınırları içinde tutacaktır. Hanımeli asma budama genellikle hanımeli bitkisinin uykuda olduğu sonbahar veya kış aylarında yapılır.
Hanımeli asmanız evcilleştirilmemişse, ona ağır bir kuru erik verme konusunda endişelenmeyin. Asma ilkbaharda tekrar ortaya çıkacaktır. Erozyon kontrolü için hanımeli sarmaşıkları kullanmak isterseniz, onları budamanıza gerek kalmaz. Yıllık budama ile hanımeli asma bakımı sorun değildir. Bitki, hem siz hem de yaban hayatı için bol miktarda çiçek ve tatlı nektar sağlayarak her yıl mutlu bir şekilde geri dönecektir.
Çoğaltmak
Hanımeli çoğalışı meyvelerinden çoğaltılabilir. Tohumları meyvelerden çıkarın ve hemen bahçe toprağı saksılarına ekin. Tohumları soğuk bir çerçevede filizlenmeye bırakın veya tohumları kışın buzdolabına koyun, ardından ilkbaharda geri getirin – tohumların filizlenmesi için 15 ° C’lik bir sıcaklık gerekir.
Hanımeli çiçeği problemleri
Hanımeli yaprak biti, hanımeli tırmanmak için gerçek bir sorun olabilir. Emici böcekler bitki ile beslenirken yapraklar bozulur ve kıvrılır. Yaprak bitleri bal özünü salgılar ve bu da isli küflere yol açar. Sağlığı kötü olan bitkiler, istilaya daha yatkın olacaktır. Çok kötü istila edilmiş sürgünleri budayın veya bir böcek ilacı uygulayın.
Hanımeli bazen iltihaplanma ve kaşıntı için ve mikropları öldürmek için cilde uygulanır . Hanımeli iltihabı azaltabilir. Bununla birlikte, hanımeli nasıl işe yarayacağını belirlemek için daha fazla bilgiye ihtiyaç vardır.