Çoğu insan ilk kez çiçek açan erguvan ağacı gördüklerini asla unutmaz. Ben unutamıyorum mesela hala aklımda; sabah güneşi, erguvan çiçekleri tamamen açılmış neredeyse bir düzine erguvanın üzerinde parlıyordu ve muhteşem bir pembe havai fişek gösterisi gibi oluyordu. Bu makalede erguvan ağacı ve çiçeği hakkında bilgilere ulaşacaksınız.
Botanikteki adı “Cercis Siliquastrum” olan erguvan ağacı, baklagiller ailesinin bir üyesidir. Yıl boyunca bu ağaçları gözlemlemek için geri döndüğümde, solan çiçeklerin yerini yazın kalp şeklinde yeşilden bronz yapraklara ve yapraklardan sonra ağaçta kalan kahverengi baklalara bıraktığı için güzelliklerinin bahar mevsiminin çok ötesine geçtiğini keşfettim. sonbahar. Erguvanın kompakt boyutu ve esnek doğasıyla birlikte bu özellikler, onu konut bahçeleri için en popüler küçük ağaçlardan biri haline getirmiştir.
Her türlü toprakta yetişebilir. Güneşli ortamları çok sever.
ERGUVAN AĞACI BAKIM GEREKSİNİMLERİ
Erguvan ağaçları orta derecede kuru dönemleri tolere eder, ancak tam güneşte dikildiğinde düzenli olarak sulanmalıdır. Toprağı yazın daha serin ve eşit nemli tutmak için uzuvların damlama hattına bir kat malç uygulayın.
Erguvan ağaçları park ve bahçelerde dekoratif amaçlı dikimi yapıldığında baharın gelmesiyle beraber oldukça güzel çiçekler açar
Ağacın yapısal güzelliğini ve sağlığını korumak için, zayıf çatalları, kalabalık dalları ve ölü uzuvları çıkarmak için gerektiği kadar budamanız gerekir. Çiçeklenmeden hemen sonra veya sonbaharda ağaç uykuda iken budamak en iyisidir.
Erguvanı etkileyen hastalıkların çoğu, verticillium solgunluğu, pamukçuk veya ölüm ve yaprak lekeleri dahil olmak üzere mantar enfeksiyonlarından kaynaklanır. Yaşlı ağaçlar özellikle savunmasızdır. Erken teşhis ve ardından etkilenen bölgelerin kaldırılması en etkili tedavidir.
Erguvan Ağacı Gerçekleri
- Erguvan çiçekleri bezelye çiçeklerine çok benziyor çünkü ağaçlar aynı baklagil bitki ailesindendir ( Fabaceae ). Çiçekleri de yenilebilir ve salatalara parlak, narenciye tadı katabilir. Açılmamış tomurcuklar da turşu haline getirilebilir ve kapari ikamesi olarak kullanılabilir.
- Erguvanlar kısmi gölgede büyüyecek olsa da, tam güneşe maruz kaldıklarında daha fazla çiçek açacaklar.
- Erguvan çok çeşitli iklimlere özgü olduğu için, yerel olarak hasat edilmiş tohumlardan başlayan bir ağaç dikmek önemlidir. Bu ağaçlar daha iyi performans gösterir ve kendi doğal ortamlarında yetiştirildiklerinde daha soğuğa dayanıklıdır.
10 metreye kadar boylanabilen, tek gövdeli, yaprak döken bir ağaçtır.
Erguvan ağacı çeşitleri
Erguvan ağaçları, yaprak döken olmalarına rağmen, dört mevsim boyunca ilgi çekerler. Çeşitli renklerde görünen ve genellikle yıl boyunca diğer tonlara dönüşen çekici yapraklara sahiptirler. Çiçekler solduğunda, renkleri değişen tohum kabukları ile değiştirilirler. Ağaç yapraklarını döktükten sonra bile zarif ve yoğun dallı silueti sayesinde çekici kalır.
- Orman Hercai Menekşe
Bu yaprak döken bitki, büyük bir çalı veya küçük bir ağaç olarak yetiştirilebilir. Tipik olarak 7 ila 10 metre arasında büyür, 8 ile 12 metre arasında uzunluğundan daha geniş yayılır.
Pembe çiçekler erken ilkbaharda çiçek açar ve daha önce çıplak olan ağacı küçük bezelye şeklindeki çiçeklerle kaplar. Yeşillik birkaç hafta sonra mor ve kırmızı tonlarında gelir. Yapraklar geniştir, yaklaşık 12.5 cm ölçülerindedir ve parlak bir yüzeyle kalp şeklindedirler. Yıl içinde zengin turuncu ve bronz tonlarına dönüşürler ve bu bitkinin büyüdüğü her yere düşmeye ilgi gösterirler.
Ağaç, tutarlı nem seviyesine sahip verimli topraklarda kolayca büyür. Ağaç, kısmi gölgede büyümeye uygun olsa da, en çok tam güneş konumunda çiçek açacaktır. Ancak bitkiyi korumak için sıcak iklimlerde öğleden sonra gölgesi verilmesi tavsiye edilir.
- Batı erguvan (Cercis occidentalis)
Bu yaprak döken Erguvan, genellikle hem çalı hem de küçük, çok gövdeli bir ağaç olarak yetiştirilir. Gümüş dalları kaplayan mor-pembe çiçeklerle, yapraklardan herhangi biri gelmeden ilkbaharda çiçek açar. Çiçekler yazın solurken, yerini ağacın iki kez çiçek açtığı izlenimini verecek kadar parlak mor tohum kabukları alır.
Ağacın yaprakları parıldayan parlak bir yeşil olarak başlar ve yaz aylarında daha koyu mavi-yeşile dönüşür. Yapraklar gevşek bir şekilde kalp şeklindedir ve sivri olmak yerine yuvarlak bir uca gelir. Yeşillik, sonbaharda bronz kırmızısı ile bitirilmeden önce, yıl bitmeden altın chartreuse’nin yanında birkaç renk değişikliğine uğrar. Yapraklar düştüğünde, ağacın çarpıcı gümüş-gri iskeletini ortaya çıkararak dört mevsim ilgi çekiyor
- Altın Kalpler (Cercis canadensis)
- Kupa Ası (Cercis canadensis)
- Çin Erguvanı (Cercis chinensis)